Tevékenységek

„Védőháló van alattunk”

Két karodban címmel házaspárok és családosok beszélgettek házasságról és nagycsaládról Kecskeméten, a Házasság hete programsorozat keretében.

A Katona József Könyvtárban zajlott a pódiumbeszélgetés, csütörtök este. Három „gyakorló” házaspár – Dóbiás Péter és Dóbiás Péterné Hédi, Jánosy László és Jánosyné Bánszky Zsuzsa, Csány Endre és Csányné Kata – voltak a vendégek, valamint Rigóné Kiss Éva. A beszélgetést Fekete László, a Kincs Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének elnöke vezette.

Dátum: 
2016. február 11. 17:00
Címkék: 

Házasság Hete - Séta a családokért...

Sétával indult el a Házasság Hete programsorozat szombaton Kecskeméten. Az evangélikus templom előtt áldást is kaptak a családok.

Szombat délután mintegy 50 házaspár gyerekekkel, kutyákkal indult útnak a Vasútkertből a Rákóczi úton az evangélikus templomhoz, ahol a katolikus, a református és az evangélikus egyházak képviselői megáldották a családokat. Majd továbbmentek a Katona József Könyvtárig. A könyvtárhoz érve Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a családokat, majd megnyitották az Érzelem! Érték! Szerelem! című rajzpályázat kiállítását. Később szeretetvendégséggel, kapcsolaterősítő szenvedély- és döntéspróbával és felnőtt társasjátékkal folytatódott a könyvtári programsorozat.

Dátum: 
2016. február 6. 16:00
Címkék: 

Nagycsaládokat ajándékozott idén is a Malom Központ

Nagycsaládok karácsonyát tette boldoggá idén is a Malom Központ: ajándékokkal lepték meg őket.

Rácz József, a Malom Központ igazgatója és Mándity Dóra, a Malom Központ Marketing Event Managere ajándékokkal megrakottan látgattak meg szerdán délután egy nagycsaládot a Tűzoltó utcában.

Dátum: 
2015. december 17 (Egész nap)
Címkék: 

Rászorulók karácsonyát szépíti meg a Kormányhivatal

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal több száz olyan kisgyermek karácsonyát is teheti boldoggá, akik valószínűleg az ajándékbontás öröme nélkül élnék meg az ünnepet.

Évek óta hagyomány egyébként, hogy a tizenegy járás és a kormányhivatal főosztályain dolgozó alkalmazottak gyűjtést rendeznek rászoruló családok számára: ez idén sem volt másképp. A kezdeményezés célja, hogy minél több ember karácsonyfája alá kerüljön ajándék.

Dátum: 
2015. december 11 (Egész nap)

Mikulás Nap a Kecskeméti Fürdőben

Ma Mikulás napi programokkal várta a Kecskeméti Fürdő a hozzájuk kilátogatókat.
 
Mindenkinek alkalma nyílt a sportos Mikulással együtt játszani, gyönyörű karácsonyi díszeket és csomagolásokat, illetve kis asztali karácsonyfákat készíteni, és a különleges, Mikulás napi szaunaprogramokat is kipróbálni.
Dátum: 
2015. december 6 (Egész nap)
Címkék: 

Idén is nyílt Adomány-gyűjtőpont a Malom Központban

A Malom Központ idén is a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületével összefogva gyűjti a karácsonyi adományokat a Malom Központ 3. emeletén felállított gyűjtőponton. A gyűjtőpont megnyitásánál Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság elnöke és Rácz József, a Malom Központ igazgatója is megjelent.

- Az akcióval idén is, immár harmadik alkalommal, a szegénységben, nehéz körülmények között élő családok és gyerekek megsegítése a célunk, Kecskeméten és a környékén - mondta Rácz József. - Tartós élelmiszert (például konzerveket, olajat, sót, cukrot, lisztet, tésztát), tisztálkodási és tisztítószereket, takarót, játékokat, könyveket, jó minőségű ruhákat gyűjtünk. Az adományokat a gyűjtőpontnál december 20-ig várjuk.

Dátum: 
2015. december 4 (Egész nap) - 2015. december 20 (Egész nap)
Címkék: 

Magyar Fürdőkultúra Napja

Október második szombatján a Magyar Fürdőkultúra Napja keretében Egyesületünk látta vendégül kézműves foglalkozásokkal és játékokkal a gyerkőcöket a Kecskemét Fürdőben. Készíthettek mindenféle vízi-figurás hűtő-mágneseket, festhettek, színezhettek, kipróbálhatták horgásztudományukat és játszhattak velünk ügyességi játékokat.

Dátum: 
2015. október 10 (Egész nap)

Őszi Találkozó Hortobágyon - Európa legtágasabb füves pusztáján

Régi hagyományokra visszatekintő Őszi Találkozónkat idén szeptember 12-én Hortobágyon rendeztük meg. Az ország minden pontjáról érkeztek nagycsaládosok - idén csaknem 650 család - az egyesület legnagyobb rendezvényének számító eseményre. Kulturális és élményprogramok tették emlékezetessé a különleges helyszínen megvalósuló programot. A település a lebilincselő szépségű nemzeti park közepén fekszik. Hortobágy páratlan természeti, valamint kulturális értékeivel a Világörökség része és Európa egyik legjobb élő hagyományokat őrző helyszíne. Őszi Találkozónk napja egybeesett a Hortobágyi Vadaspark Napja és a Hortobágyi Pásztorok és Magyar Hagyományőrző Pásztorkutyások Találkozója rendezvényekkel, így a NOE és a vendéglátó helyi egyesület által szervezett programokon túl „ráadásként" ezeken a rendezvényeken is részt vehettek a családok.

Dátum: 
2015. szeptember 12 (Egész nap)

Nyárbúcsúztató Retro Partyt rendeztek szombaton a Kecskeméti Fürdőben

A program délelőtt 9 órakor kezdődött és 19 óráig élvezhették a résztvevők a nyár egyik utolsó napsütéses, igazán meleg napját a '70-es, '80-as és '90-es évek legjobb zenéi mellett a strandon. Ahol ezúttal is DJ Pénzes zenélt, emellett "Nagyanyáink játékai" címmel voltak játékos és kézműves foglalkozások gyerekeknek a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében. Volt vízilabda, streetball, strandfoci, és strandröplabda valamint a Retro hangulatot fokozta néhány csodaszép veterán autó is.

Dátum: 
2015. augusztus 29 (Egész nap)
Címkék: 

Kézműves hét és Sportos nap

„Gyerekeknek, akik unatkoznak, nagymamáknak, akikre az unokákat bízták, és mindazoknak, akik szívesen játszanak, kézműveskednek” volt a mottója a 2015. augusztusában megrendezésre került rendezvényünknek a Széchenyi városban. Kecskeméten 1988 óta működik a nagycsaládosok érdekeiért, gyermekeiért, értékeiért tevékenykedő nagycsaládosok egyesülete, a KINCS. 2010 óta immár hagyománnyá vált Egyesületünkben a nyári időszakban egy héten át városunk egyik lakótelepi játszóterén nyílt kézműves, játékos délelőttök tartása.

Dátum: 
2015. augusztus 10 (Egész nap) - 2015. augusztus 15 (Egész nap)

Oldalak