Tevékenységek

„Védőháló van alattunk”

Két karodban címmel házaspárok és családosok beszélgettek házasságról és nagycsaládról Kecskeméten, a Házasság hete programsorozat keretében.

A Katona József Könyvtárban zajlott a pódiumbeszélgetés, csütörtök este. Három „gyakorló” házaspár – Dóbiás Péter és Dóbiás Péterné Hédi, Jánosy László és Jánosyné Bánszky Zsuzsa, Csány Endre és Csányné Kata – voltak a vendégek, valamint Rigóné Kiss Éva. A beszélgetést Fekete László, a Kincs Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének elnöke vezette.

2016. február 11. 17:00

Házasság Hete - Séta a családokért...

Sétával indult el a Házasság Hete programsorozat szombaton Kecskeméten. Az evangélikus templom előtt áldást is kaptak a családok.

Szombat délután mintegy 50 házaspár gyerekekkel, kutyákkal indult útnak a Vasútkertből a Rákóczi úton az evangélikus templomhoz, ahol a katolikus, a református és az evangélikus egyházak képviselői megáldották a családokat. Majd továbbmentek a Katona József Könyvtárig. A könyvtárhoz érve Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a családokat, majd megnyitották az Érzelem! Érték! Szerelem! című rajzpályázat kiállítását. Később szeretetvendégséggel, kapcsolaterősítő szenvedély- és döntéspróbával és felnőtt társasjátékkal folytatódott a könyvtári programsorozat.

2016. február 6. 16:00

Nagycsaládokat ajándékozott idén is a Malom Központ

Nagycsaládok karácsonyát tette boldoggá idén is a Malom Központ: ajándékokkal lepték meg őket.

Rácz József, a Malom Központ igazgatója és Mándity Dóra, a Malom Központ Marketing Event Managere ajándékokkal megrakottan látgattak meg szerdán délután egy nagycsaládot a Tűzoltó utcában.

2015. december 17 (Egész nap)

Rászorulók karácsonyát szépíti meg a Kormányhivatal

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal több száz olyan kisgyermek karácsonyát is teheti boldoggá, akik valószínűleg az ajándékbontás öröme nélkül élnék meg az ünnepet.

Évek óta hagyomány egyébként, hogy a tizenegy járás és a kormányhivatal főosztályain dolgozó alkalmazottak gyűjtést rendeznek rászoruló családok számára: ez idén sem volt másképp. A kezdeményezés célja, hogy minél több ember karácsonyfája alá kerüljön ajándék.

2015. december 11 (Egész nap)

Mikulás Nap a Kecskeméti Fürdőben

Ma Mikulás napi programokkal várta a Kecskeméti Fürdő a hozzájuk kilátogatókat.

Mindenkinek alkalma nyílt a sportos Mikulással együtt játszani, gyönyörű karácsonyi díszeket és csomagolásokat, illetve kis asztali karácsonyfákat készíteni, és a különleges, Mikulás napi szaunaprogramokat is kipróbálni.
2015. december 6 (Egész nap)

Idén is nyílt Adomány-gyűjtőpont a Malom Központban

A Malom Központ idén is a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületével összefogva gyűjti a karácsonyi adományokat a Malom Központ 3. emeletén felállított gyűjtőponton. A gyűjtőpont megnyitásánál Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság elnöke és Rácz József, a Malom Központ igazgatója is megjelent.

- Az akcióval idén is, immár harmadik alkalommal, a szegénységben, nehéz körülmények között élő családok és gyerekek megsegítése a célunk, Kecskeméten és a környékén - mondta Rácz József. - Tartós élelmiszert (például konzerveket, olajat, sót, cukrot, lisztet, tésztát), tisztálkodási és tisztítószereket, takarót, játékokat, könyveket, jó minőségű ruhákat gyűjtünk. Az adományokat a gyűjtőpontnál december 20-ig várjuk.

2015. december 4 (Egész nap) - 2015. december 20 (Egész nap)

Magyar Fürdőkultúra Napja

Október második szombatján a Magyar Fürdőkultúra Napja keretében Egyesületünk látta vendégül kézműves foglalkozásokkal és játékokkal a gyerkőcöket a Kecskemét Fürdőben. Készíthettek mindenféle vízi-figurás hűtő-mágneseket, festhettek, színezhettek, kipróbálhatták horgásztudományukat és játszhattak velünk ügyességi játékokat.

2015. október 10 (Egész nap)

Őszi Találkozó Hortobágyon - Európa legtágasabb füves pusztáján

Régi hagyományokra visszatekintő Őszi Találkozónkat idén szeptember 12-én Hortobágyon rendeztük meg. Az ország minden pontjáról érkeztek nagycsaládosok - idén csaknem 650 család - az egyesület legnagyobb rendezvényének számító eseményre. Kulturális és élményprogramok tették emlékezetessé a különleges helyszínen megvalósuló programot. A település a lebilincselő szépségű nemzeti park közepén fekszik. Hortobágy páratlan természeti, valamint kulturális értékeivel a Világörökség része és Európa egyik legjobb élő hagyományokat őrző helyszíne. Őszi Találkozónk napja egybeesett a Hortobágyi Vadaspark Napja és a Hortobágyi Pásztorok és Magyar Hagyományőrző Pásztorkutyások Találkozója rendezvényekkel, így a NOE és a vendéglátó helyi egyesület által szervezett programokon túl „ráadásként" ezeken a rendezvényeken is részt vehettek a családok.

2015. szeptember 12 (Egész nap)

Nyárbúcsúztató Retro Partyt rendeztek szombaton a Kecskeméti Fürdőben

A program délelőtt 9 órakor kezdődött és 19 óráig élvezhették a résztvevők a nyár egyik utolsó napsütéses, igazán meleg napját a '70-es, '80-as és '90-es évek legjobb zenéi mellett a strandon. Ahol ezúttal is DJ Pénzes zenélt, emellett "Nagyanyáink játékai" címmel voltak játékos és kézműves foglalkozások gyerekeknek a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében. Volt vízilabda, streetball, strandfoci, és strandröplabda valamint a Retro hangulatot fokozta néhány csodaszép veterán autó is.

2015. augusztus 29 (Egész nap)

Kézműves hét és Sportos nap

„Gyerekeknek, akik unatkoznak, nagymamáknak, akikre az unokákat bízták, és mindazoknak, akik szívesen játszanak, kézműveskednek” volt a mottója a 2015. augusztusában megrendezésre került rendezvényünknek a Széchenyi városban. Kecskeméten 1988 óta működik a nagycsaládosok érdekeiért, gyermekeiért, értékeiért tevékenykedő nagycsaládosok egyesülete, a KINCS. 2010 óta immár hagyománnyá vált Egyesületünkben a nyári időszakban egy héten át városunk egyik lakótelepi játszóterén nyílt kézműves, játékos délelőttök tartása.

2015. augusztus 10 (Egész nap) - 2015. augusztus 15 (Egész nap)

Oldalak