kézműves

Augusztusi kézműves hét

Egyesületünk augusztus 5. és 9. között (hétfőtől péntekig) tartott kézműves foglalkozást a Bagi László utca - Reile Géza utca és az Árpádvárosi bölcsőde által határolt, bekerített játszótéren délelőtt 10-12 között. Az ingyenes programokra a játszótér melletti panelházakban lakó „unatkozó” gyerekek és természetesen tagcsaládjaink gyerekei jöttek el.

A rendezvény programjai:

Ifjúsági korosztály

2013. augusztus 5 (Egész nap) - 2013. augusztus 9 (Egész nap)

Húsvéti kézműves

A zord, télies időjárás ellenére az elmúlt szombaton húsvétra készülő kézműves foglalkozáson vettünk részt gyermekeinkkel. A lelkes és kreatív anyukák többféle technikával vártak bennünket. A hagyományokat követve Hürkecz Gyöngyivel tojást festettünk, viasszal megrajzolva, majd festékbe mártva. Gyöngyi még előrajzolt magyar népi mintákkal is készült, hogy ezzel segítse a gyermekek fantáziavilágát elindítani. Ennek azonban sok anyuka sem tudott ellenállni, így együtt próbálkoztunk a minták tojásra rajzolásával.

2013. március 23. 15:00 - 17:30

Húsvéti kézműves foglalkozás

A húsvét közeledtével szeretettel várunk mindenkit az első tavaszi kézműves foglalkozásunkra ahol festhettek tojást, képet, viaszos technikával vagy készíthettek fonaltojást, és különböző nyuszikat.

Időpont: 2013. március 23-a, szombat 15-17óra
Helyszín: Kecskemét, Széchenyi tér 14. II. emele

Jelentkezni feltétlenül szükséges! Ellenkező esetben nem tudjuk a megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyagot biztosítani. A tojásfestéshez mindenki hozzon magával kifújt tojást.

2013. március 23. 15:00 - 17:00

Karácsonyváró kézműves

Napjainkban a karácsony szinte mindenki számára egyet jelent az ajándékozással. Ilyenkor családtagok, rokonok, barátok számára vásárol az egész ország, amelyet szenteste ad át nagyon sok szeretettel. Az emberek többsége drága ajándékokkal szeretné meglepni családtagjaikat, pedig a szeretet ünnepe nem csak erről szól. Nem az anyagiakban kell mérni a szeretet erejét, hiszen egy olcsóbb, sőt akár saját kezűleg készített meglepetéssel sokszor nagyobb örömöt okozhatunk, mint egy drága, de kevésbé szívből jövő ajándékkal.

2013. november 8. 16:30 - 18:00

Kézműves hét

Ingyenes programok a Bagi László utcai játszótéren

Gyerekeknek, akik unatkoznak,
nagymamáknak, akikre az unokáikat bízták,
kismamáknak, akik szívesen lehozzák babáikat a térre játszani,
és mindazoknak, akiknek az elmúlt években tartott foglalkozásainkra szívesen emlékeznek vissza.

A programokon a részvétel ingyenes, de részvételi szándékotokat előre jelezni kell.
Jelentkezés: a rendezvény előtti napokon a "kne1988 kukac gmail pont com" email címen.

2013. augusztus 5. 09:00 - 2013. augusztus 10. 17:00

karácsonyi kézműves VIII.

Nyolcadik alkalommal adventi koszorúkészítésen vehettek részt az egyesület tagjai. A foglalkozás szervezésében és lebonyolításában Szépné Panda Tímea segített. Az alapanyagok nagy részéről az Egyesület gondoskodott, de voltak, akik hoztak magukkal alapanyagokat, díszítőelemeket. Tagcsaládjaink örömmel készítették a koszorúkat, még a legkisebb gyerekek is részt vettek a munkában. Csodaszép adventi koszorúk születtek ezen a délutánon.

2012. november 30. 16:30 - 19:30

karácsonyi kézműves VI.

Hatodik alkalommal Hürkecz Gyöngyivel batikoltak viaszos technikával gyerekek és felnőttek. A résztvevők közül nagyon kevesen ismerték a batikolásnak ezt a módját. A foglakozás végére viszont mindenki elsajátította ennek a technikának a lépéseit.

2012. november 23. 16:30 - 19:30

karácsonyi kézműves V.

Ötödik alkalommal kétféle foglakozás zajlott egy időben. A résztvevők egyik felel Molnárné Kis Mária segítségével horgolt csillagokat, angyalkákat, készített. „A horgolás élmény, ami jót tesz a léleknek, kiváló stressz oldó és teret ad a kreatív gondolatoknak.”

A résztvevők másik fele Zsíros Katalin segítségével karácsonyi fűzért készített. Ez egy ünnepi dekoráció, amit otthon kifüggesztve karácsonyi hangulatot varázsol a lakásba.

2012. november 21. 16:30 - 19:00

Oldalak