kézműves

Nyárbúcsúztató Retro Partyt rendeztek szombaton a Kecskeméti Fürdőben

A program délelőtt 9 órakor kezdődött és 19 óráig élvezhették a résztvevők a nyár egyik utolsó napsütéses, igazán meleg napját a '70-es, '80-as és '90-es évek legjobb zenéi mellett a strandon. Ahol ezúttal is DJ Pénzes zenélt, emellett "Nagyanyáink játékai" címmel voltak játékos és kézműves foglalkozások gyerekeknek a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében. Volt vízilabda, streetball, strandfoci, és strandröplabda valamint a Retro hangulatot fokozta néhány csodaszép veterán autó is.

2015. augusztus 29 (Egész nap)

Kézműves hét és Sportos nap

„Gyerekeknek, akik unatkoznak, nagymamáknak, akikre az unokákat bízták, és mindazoknak, akik szívesen játszanak, kézműveskednek” volt a mottója a 2015. augusztusában megrendezésre került rendezvényünknek a Széchenyi városban. Kecskeméten 1988 óta működik a nagycsaládosok érdekeiért, gyermekeiért, értékeiért tevékenykedő nagycsaládosok egyesülete, a KINCS. 2010 óta immár hagyománnyá vált Egyesületünkben a nyári időszakban egy héten át városunk egyik lakótelepi játszóterén nyílt kézműves, játékos délelőttök tartása.

2015. augusztus 10 (Egész nap) - 2015. augusztus 15 (Egész nap)

Kézműveshét záró a Mercisekkel

Szombatra nyom nélkül eltűntek az egész héten át riogató fellegek és a szikrázó napsütésben elkezdődtek a záró rendezvények. Ismételten megtelt a „Rüsselsheimi” játszótér gyerekekkel és felsorakoztak a szórakoztatásukra váró Mercis önkéntesek is.

2014. augusztus 9 (Egész nap)

Kézműves hét a kallódó gyerekeknek

A nyár olykor kihívás elé állítja Egyesületünk családjait, miszerint miként töltsék gyermekeik hasznosan, tartalmasan és biztonságban a nyári szünidőt. És ez szűkebb pátriánk, Kecskemét város családjainak is gondot jelent ott, ahol a szülők dolgoznak, a gyerekek egyedül vannak otthon, avagy csellengnek. Ezért jó pár éve a KINCS Egyesület nyílt, a város gyermekei számára is ingyen igénybe vehető programot indított kulcsosgyerek program keretében. Ilyenkor egy héten át minden délelőtt gyerekeknek foglalkozásokat tartunk.

2014. augusztus 4 (Egész nap) - 2014. augusztus 9 (Egész nap)

Augusztusi kézműves hét

Egyesületünk augusztus 5. és 9. között (hétfőtől péntekig) tartott kézműves foglalkozást a Bagi László utca - Reile Géza utca és az Árpádvárosi bölcsőde által határolt, bekerített játszótéren délelőtt 10-12 között. Az ingyenes programokra a játszótér melletti panelházakban lakó „unatkozó” gyerekek és természetesen tagcsaládjaink gyerekei jöttek el.

A rendezvény programjai:

Ifjúsági korosztály

2013. augusztus 5 (Egész nap) - 2013. augusztus 9 (Egész nap)

Húsvéti kézműves

A zord, télies időjárás ellenére az elmúlt szombaton húsvétra készülő kézműves foglalkozáson vettünk részt gyermekeinkkel. A lelkes és kreatív anyukák többféle technikával vártak bennünket. A hagyományokat követve Hürkecz Gyöngyivel tojást festettünk, viasszal megrajzolva, majd festékbe mártva. Gyöngyi még előrajzolt magyar népi mintákkal is készült, hogy ezzel segítse a gyermekek fantáziavilágát elindítani. Ennek azonban sok anyuka sem tudott ellenállni, így együtt próbálkoztunk a minták tojásra rajzolásával.

2013. március 23. 15:00 - 17:30

Húsvéti kézműves foglalkozás

A húsvét közeledtével szeretettel várunk mindenkit az első tavaszi kézműves foglalkozásunkra ahol festhettek tojást, képet, viaszos technikával vagy készíthettek fonaltojást, és különböző nyuszikat.

Időpont: 2013. március 23-a, szombat 15-17óra
Helyszín: Kecskemét, Széchenyi tér 14. II. emele

Jelentkezni feltétlenül szükséges! Ellenkező esetben nem tudjuk a megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyagot biztosítani. A tojásfestéshez mindenki hozzon magával kifújt tojást.

2013. március 23. 15:00 - 17:00

Karácsonyváró kézműves

Napjainkban a karácsony szinte mindenki számára egyet jelent az ajándékozással. Ilyenkor családtagok, rokonok, barátok számára vásárol az egész ország, amelyet szenteste ad át nagyon sok szeretettel. Az emberek többsége drága ajándékokkal szeretné meglepni családtagjaikat, pedig a szeretet ünnepe nem csak erről szól. Nem az anyagiakban kell mérni a szeretet erejét, hiszen egy olcsóbb, sőt akár saját kezűleg készített meglepetéssel sokszor nagyobb örömöt okozhatunk, mint egy drága, de kevésbé szívből jövő ajándékkal.

2013. november 8. 16:30 - 18:00

Kézműves hét

Ingyenes programok a Bagi László utcai játszótéren

Gyerekeknek, akik unatkoznak,
nagymamáknak, akikre az unokáikat bízták,
kismamáknak, akik szívesen lehozzák babáikat a térre játszani,
és mindazoknak, akiknek az elmúlt években tartott foglalkozásainkra szívesen emlékeznek vissza.

A programokon a részvétel ingyenes, de részvételi szándékotokat előre jelezni kell.
Jelentkezés: a rendezvény előtti napokon a "kne1988 kukac gmail pont com" email címen.

2013. augusztus 5. 09:00 - 2013. augusztus 10. 17:00

karácsonyi kézműves VIII.

Nyolcadik alkalommal adventi koszorúkészítésen vehettek részt az egyesület tagjai. A foglalkozás szervezésében és lebonyolításában Szépné Panda Tímea segített. Az alapanyagok nagy részéről az Egyesület gondoskodott, de voltak, akik hoztak magukkal alapanyagokat, díszítőelemeket. Tagcsaládjaink örömmel készítették a koszorúkat, még a legkisebb gyerekek is részt vettek a munkában. Csodaszép adventi koszorúk születtek ezen a délutánon.

2012. november 30. 16:30 - 19:30

Oldalak