kerékpártúra

Kirándulás a Magyarkertbe

A KINCS Nagycsaládos Egyesület életében nagy hangsúlyt fektetünk ifjúságunk előtt a pozitív példamutatásra, egészséges életmódra nevelésre, a család egységének megtartására, közösségünk kohéziójának erősítésére. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a lokálpatriotizmus, nemzeti büszkeség, szűkebb- tágabb környezetünk megismerése, azok tiszteletben tartása beleépüljön a gondolkodásukba. Kerékpártúránk is e célhoz járult hozzá a maga hathatós eszközeivel.

2014. október 23 (Egész nap)

Kerékpártúra a Pálfája erdőbe

Ismét tollat (billentyűzetet) ragadok, hogy beszámoljak nektek egy újabb remek eseményről. Aki már volt résztvevője Kincses kirándulásnak, az tudja, hogy testileg-lelkileg üdítő program. Így volt ez most is.

2014. május 3 (Egész nap)

A Föld Napja és Kincs kerékpártúra 2013!

A Föld Napja ötletet John McConnell vetette fel 1969-ben egy UNESCO konferencián San Franciscóban. Első ízben 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja. Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében, és megalapította az Earth Day Network-ot (Föld Napja Hálózat). Azóta az alternatív energiaforrások kutatója és szakértője lett. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom.

2013. április 20 (Egész nap)

Kerekezés a Nyíri erdő növény világába

A föld napjához kapcsolódóan kerékpáros kirándulást szervezünk a Nyíri erdőbe.
Indulás, április 20-án 9 órakor az arborétum mellette kápolna rétről.
A túra önköltséges, az italról és ételről mindenki maga gondoskodik.
Hozni lehet bármi olyan játékot, amivel úgy gondolod, hogy jól éreznéd/éreznénk magunkat.
A 14 év alatti gyerek mellé szülői kíséret szükséges, a kerékpár műszaki állapotát kérjük indulás előtti napokban mindenki ellenőrizze!
A túra teljes hossza oda-vissza kb. 25Km.

2013. április 20. 09:00 - 16:00

Kerékpártúra a nagykőrösi Pálfája tanösvényhez

A KINCS vezetősége sportos programot szervezett nekünk erre a júliusi vasárnapra.
Egy pár kerékkel ránduljunk át a szomszédba erdőt járni.
Sokunknak tetszik az ötlet, amatőröknek, és gyakorlottaknak egyaránt, így reggel 9 órakor a főtéren gyülekezünk. Mindenki hátán kis batyu, a kosarakban innivaló és esőkabát. Az idő ugyanis rejtélyes, hogy a felhők gyülekeznek, vagy éppen szétoszlani készülnek, azt nem tudjuk eldönteni. De bátrak vagyunk, mi nem riadunk vissza egy kis borútól. Aki mégis, az otthon marad, így a tervezett 30 fő helyett tizenheten indulunk el.

2011. július 24 (Egész nap)