karácsonyváró

Karácsonyváró kézműves foglalkozások

Karácsony, a szeretet ünnepe, az egyik legfajsúlyosabb ünnep általában a családok életében, így a kecskeméti KINCS Nagycsaládosok Egyesületének életében is.  A szeretet kell, hogy belengje a mindennapokat, mert az a megtartó erő. Nem az anyagiakban kell mérni a szeretet erejét, hiszen egy olcsóbb, sőt akár saját kezűleg készített meglepetéssel sokszor nagyobb örömöt okozhatunk, mint egy drága, de kevésbé szívből jövő ajándékkal. Ha a csomag mellett nincs szeretet, a legdrágább ajándék is értéktelenné válik.

Ismétlődés minden héten 4 alkalommal.
2015. november 6. 16:30
2015. november 13. 16:30
2015. november 20. 16:30
2015. november 27. 16:30

Adventi kézműves foglalkozások

Napjainkban a karácsony szinte mindenki számára egyet jelent az ajándékozással. Ilyenkor családtagok, rokonok, barátok számára vásárol az egész ország, amelyet szenteste ad át nagyon sok szeretettel. Az emberek többsége drága ajándékokkal szeretné meglepni családtagjaikat, pedig a szeretet ünnepe nem csak erről szól. Nem az anyagiakban kell mérni a szeretet erejét, hiszen egy olcsóbb, saját kezűleg készített meglepetéssel sokszor nagyobb örömöt okozhatunk, mint egy drága, de kevésbé szívből jövő ajándékkal.

Ismétlődés minden héten 4 alkalommal.
2014. november 7. 16:30
2014. november 14. 16:30
2014. november 21. 16:30
2014. november 28. 16:30

karácsonyi kézműves VIII.

Nyolcadik alkalommal adventi koszorúkészítésen vehettek részt az egyesület tagjai. A foglalkozás szervezésében és lebonyolításában Szépné Panda Tímea segített. Az alapanyagok nagy részéről az Egyesület gondoskodott, de voltak, akik hoztak magukkal alapanyagokat, díszítőelemeket. Tagcsaládjaink örömmel készítették a koszorúkat, még a legkisebb gyerekek is részt vettek a munkában. Csodaszép adventi koszorúk születtek ezen a délutánon.

2012. november 30. 16:30 - 19:30

karácsonyi kézműves VI.

Hatodik alkalommal Hürkecz Gyöngyivel batikoltak viaszos technikával gyerekek és felnőttek. A résztvevők közül nagyon kevesen ismerték a batikolásnak ezt a módját. A foglakozás végére viszont mindenki elsajátította ennek a technikának a lépéseit.

2012. november 23. 16:30 - 19:30

karácsonyi kézműves V.

Ötödik alkalommal kétféle foglakozás zajlott egy időben. A résztvevők egyik felel Molnárné Kis Mária segítségével horgolt csillagokat, angyalkákat, készített. „A horgolás élmény, ami jót tesz a léleknek, kiváló stressz oldó és teret ad a kreatív gondolatoknak.”

A résztvevők másik fele Zsíros Katalin segítségével karácsonyi fűzért készített. Ez egy ünnepi dekoráció, amit otthon kifüggesztve karácsonyi hangulatot varázsol a lakásba.

2012. november 21. 16:30 - 19:00

karácsonyi kézműves III.

Harmadik alkalommal Dókáné Éva segítségével a nagyobb gyerekek és a felnőttek válltáskát készítettek. A táskákat egy nagy négyzet alakú vászon anyagból készítették varrás nélkül csomózással.
A kisebb gyerekek gipszfigurákat festettek Hojsza Krisztina vezetésével.

2012. november 14. 16:30 - 19:00

karácsonyi kézműves II.

Második alkalommal Zsíros Kati irányításával és segítségével karácsonyi képkeretet készítünk. Örülünk, hogy egyre többen jöttök a foglalkozásra. Sok szép egyedi képkeret készült. A szülők együtt alkottak gyermekeikkel és így nagyon ötletes alkotások születtek.

2012. november 9. 16:30 - 19:00

karácsonyi kézműves I.

Első alkalommal Kálmánné Ildikó segítségével filc karácsonyfadíszeket készítünk. A gyerekek nagyon ügyesek voltak. A szülők is bekapcsolódtak a varrásba. Volt, aki csak egy dísz készített, de akadtak olyanok is, akik többet.

2012. november 7. 16:30 - 19:00