házasság

Házasság világnapja

Egyesületünk közös beszélgetésre és játékos előadásra hív minden érdeklődőt a Házasság Világnapja alkalmából

Időpont: 2012. február 15-én 17-19 óráig.
Helyszín: Szentcsalád Plébánia (Kecskemét, Irinyi u. 62.)

Az est témája:
Hogyan tudjuk a hétköznapjainkba bele csempészni az erőszakmentes kommunikáció legfőbb alapelveit. Az előadás után játékos formában, különböző szituációkban lehet majd a hallottakat kipróbálni.

Mindenképp gyere el:
-ha szeretnél javítani a kapcsolataidon.
-ha igazán fontos Neked, hogy a szavaid ablakok legyenek és ne falak, ami elválaszt a többi embertől.
-ha számít Neked, hogy jobbá tedd önmagad és a Veled kapcsolatban élők Életét.
-ha szeretnéd, hogy az érzelmeidet, szükségleteidet árnyaltabban, pontosabban tudd kifejezni.
-ha meg szeretnéd tapasztalni az empátia erejét.
-ha eleged van már abból, hogy ítélkezel önmagad és mások fölött.

A gyerekeknek kézműves foglalkozást tartunk az előadás ideje alatt.

2013. február 15. 17:00 - 19:00

Házasság világnapja 2012

A Házasság Világnapját február második vasárnapján ünnepeljük. Ez az ünnep Amerikából indult útjára 1981-ben házaspárok kezdeményezésére. Később II. János Pál pápa is áldását adta erre a napra. Célja az, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy léteznek még jó, boldog és tartós házasságok.

Jelszava – Szeressétek egymást! – nemcsak szólam, hanem naponkénti elhatározás és döntés házastársunk mellett.

Az est első részében köszöntöttük a házasságban élőket, kiemelve azokat a családokat, akik kerek évfordulót ünnepelnek.

2012. február 13. 17:00 - 19:00

Házasság világnapja

Február 12-én (szombaton) szép számú érdeklődő gyűlt egybe a katolikus közösségi teremben. Ezen a napon volt a házasság világnapja, az elköteleződés ünnepe és szerettük volna, ha ezen alkalomból közösen gondolkodunk egy kicsit arról, hogy mit is jelent az a szó, hogy „házasság” és hogy micsoda munka szükséges ahhoz, hogy eljussunk oda, ill. hogy meg tudjuk tartani.

2011. február 12. 14:00 - 18:00