házasság

„Védőháló van alattunk”

Két karodban címmel házaspárok és családosok beszélgettek házasságról és nagycsaládról Kecskeméten, a Házasság hete programsorozat keretében.

A Katona József Könyvtárban zajlott a pódiumbeszélgetés, csütörtök este. Három „gyakorló” házaspár – Dóbiás Péter és Dóbiás Péterné Hédi, Jánosy László és Jánosyné Bánszky Zsuzsa, Csány Endre és Csányné Kata – voltak a vendégek, valamint Rigóné Kiss Éva. A beszélgetést Fekete László, a Kincs Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének elnöke vezette.

2016. február 11. 17:00

Házasság Hete - Séta a családokért...

Sétával indult el a Házasság Hete programsorozat szombaton Kecskeméten. Az evangélikus templom előtt áldást is kaptak a családok.

Szombat délután mintegy 50 házaspár gyerekekkel, kutyákkal indult útnak a Vasútkertből a Rákóczi úton az evangélikus templomhoz, ahol a katolikus, a református és az evangélikus egyházak képviselői megáldották a családokat. Majd továbbmentek a Katona József Könyvtárig. A könyvtárhoz érve Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a családokat, majd megnyitották az Érzelem! Érték! Szerelem! című rajzpályázat kiállítását. Később szeretetvendégséggel, kapcsolaterősítő szenvedély- és döntéspróbával és felnőtt társasjátékkal folytatódott a könyvtári programsorozat.

2016. február 6. 16:00

Séta a házasságért és a családokért

Idén társzervezőként és résztvevőként egyaránt vettünk részt a házasságért és a családokért rendezett sétán. A sétánkkal ráirányítottuk a figyelmet a házasság, a családok fontosságára és arra, hogy a jól működő házasságokért, családokért társadalmi, közösségi és egyéni szinten is tenni kell. Meglepően sokan csatlakoztak a vasútkertből induló sétához. A résztvevők között voltak kis- és nagycsaládok, fiatal és idősebb házaspárok is. A népes menetet a történelmi egyházak képviselői áldották meg a főtéren.

2014. február 9. 15:00

Házasság világnapja

Idén február 8-án, szombaton ünnepeltük a „Házasság Világnapját”. Célunk a házasság népszerűsítése mellett annak bemutatása volt, hogy igenis léteznek még jó, tartós és boldog házasságok, ugyanis az egészséges társadalom alapja és a nemzet megújulásának feltétele a jó házasságon nyugvó egészséges család.

2014. február 8. 15:00

Házasság világnapja

Egyesületünk közös beszélgetésre és játékos előadásra hív minden érdeklődőt a Házasság Világnapja alkalmából

Időpont: 2012. február 15-én 17-19 óráig.
Helyszín: Szentcsalád Plébánia (Kecskemét, Irinyi u. 62.)

Az est témája:
Hogyan tudjuk a hétköznapjainkba bele csempészni az erőszakmentes kommunikáció legfőbb alapelveit. Az előadás után játékos formában, különböző szituációkban lehet majd a hallottakat kipróbálni.

Mindenképp gyere el:
-ha szeretnél javítani a kapcsolataidon.
-ha igazán fontos Neked, hogy a szavaid ablakok legyenek és ne falak, ami elválaszt a többi embertől.
-ha számít Neked, hogy jobbá tedd önmagad és a Veled kapcsolatban élők Életét.
-ha szeretnéd, hogy az érzelmeidet, szükségleteidet árnyaltabban, pontosabban tudd kifejezni.
-ha meg szeretnéd tapasztalni az empátia erejét.
-ha eleged van már abból, hogy ítélkezel önmagad és mások fölött.

A gyerekeknek kézműves foglalkozást tartunk az előadás ideje alatt.

2013. február 15. 17:00 - 19:00

Házasság világnapja 2012

A Házasság Világnapját február második vasárnapján ünnepeljük. Ez az ünnep Amerikából indult útjára 1981-ben házaspárok kezdeményezésére. Később II. János Pál pápa is áldását adta erre a napra. Célja az, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy léteznek még jó, boldog és tartós házasságok.

Jelszava – Szeressétek egymást! – nemcsak szólam, hanem naponkénti elhatározás és döntés házastársunk mellett.

Az est első részében köszöntöttük a házasságban élőket, kiemelve azokat a családokat, akik kerek évfordulót ünnepelnek.

2012. február 13. 17:00 - 19:00

Házasság világnapja

Február 12-én (szombaton) szép számú érdeklődő gyűlt egybe a katolikus közösségi teremben. Ezen a napon volt a házasság világnapja, az elköteleződés ünnepe és szerettük volna, ha ezen alkalomból közösen gondolkodunk egy kicsit arról, hogy mit is jelent az a szó, hogy „házasság” és hogy micsoda munka szükséges ahhoz, hogy eljussunk oda, ill. hogy meg tudjuk tartani.

2011. február 12. 14:00 - 18:00