augusztus

Kézműves hét és Sportos nap

„Gyerekeknek, akik unatkoznak, nagymamáknak, akikre az unokákat bízták, és mindazoknak, akik szívesen játszanak, kézműveskednek” volt a mottója a 2015. augusztusában megrendezésre került rendezvényünknek a Széchenyi városban. Kecskeméten 1988 óta működik a nagycsaládosok érdekeiért, gyermekeiért, értékeiért tevékenykedő nagycsaládosok egyesülete, a KINCS. 2010 óta immár hagyománnyá vált Egyesületünkben a nyári időszakban egy héten át városunk egyik lakótelepi játszóterén nyílt kézműves, játékos délelőttök tartása.

2015. augusztus 10 (Egész nap) - 2015. augusztus 15 (Egész nap)

Kézműves hét a kallódó gyerekeknek

A nyár olykor kihívás elé állítja Egyesületünk családjait, miszerint miként töltsék gyermekeik hasznosan, tartalmasan és biztonságban a nyári szünidőt. És ez szűkebb pátriánk, Kecskemét város családjainak is gondot jelent ott, ahol a szülők dolgoznak, a gyerekek egyedül vannak otthon, avagy csellengnek. Ezért jó pár éve a KINCS Egyesület nyílt, a város gyermekei számára is ingyen igénybe vehető programot indított kulcsosgyerek program keretében. Ilyenkor egy héten át minden délelőtt gyerekeknek foglalkozásokat tartunk.

2014. augusztus 4 (Egész nap) - 2014. augusztus 9 (Egész nap)

Augusztusi kézműves hét

Egyesületünk augusztus 5. és 9. között (hétfőtől péntekig) tartott kézműves foglalkozást a Bagi László utca - Reile Géza utca és az Árpádvárosi bölcsőde által határolt, bekerített játszótéren délelőtt 10-12 között. Az ingyenes programokra a játszótér melletti panelházakban lakó „unatkozó” gyerekek és természetesen tagcsaládjaink gyerekei jöttek el.

A rendezvény programjai:

Ifjúsági korosztály

2013. augusztus 5 (Egész nap) - 2013. augusztus 9 (Egész nap)

Augusztusi kézműves hét - 5

Ötödik nap

Sportnap akadálypályával

Sportnap akadálypályával

11 segítővel vártuk a gyerekeket, a kisebbek szülővel érkeztek, akik a jelenléti ív szerint 47-en voltak.

A napot a gitáros apuka indította, aki remekül elszórakoztatta a kicsiket megzenésített gyerekversekkel.

2012. augusztus 10. 10:00

Augusztusi kézműves hét - 4

Negyedik nap

Ifjúsági korosztály 8 éves kortól:
Népi kismesterségek: fazekaskodás egy fazekasmester segítségével, valamint szőnyegszövés

Gyermek korosztály 3-8 év:
Népi kismesterségek: agyagozás, szövés, kötélverés

14 segítővel vártuk a gyerekeket, a kisebbek szülővel érkeztek, akik a jelenléti ív szerint 59-en voltak.

2012. augusztus 9. 10:00

Augusztusi kézműves hét - 3

Harmadik nap

Ifjúsági korosztály 8 éves kortól:
Varrott illatzsák és kulcstartó készítés

Gyermek korosztály 3-8 év:
Mese és bábozás. Mini papírsárkány-készítés.

10 segítővel vártuk a gyerekeket, a kisebbek szülővel érkeztek, akik a jelenléti ív szerint több mint 56-an voltak.

A Márti vezette Répa mese nagy tetszésnek örvendett. Kb. 10-szer kellett újra olvasni és eljátszani a Márti által kreált jelmezekben. A házunkban lakó Kristóf is önként besegített a végén az olvasásba, mert Márti hangja kezdett elmenni.

2012. augusztus 8. 10:00

Augusztusi kézműves hét - 2

Második nap

Ifjúsági korosztály 8 éves kortól:
Kavicskép ragasztása, vízen úszó hajó készítése

Gyermek korosztály 3-8 év:
Körjáték, papírmozaik-kép ragasztása, vízen úszó kishajó készítése

MEGLEPETÉS: interaktív csillagászati bemutató és távcsövezés

15 segítővel vártuk a gyerekeket, a kisebbek szülővel érkeztek, akik a jelenléti ív szerint 51-en voltak.

A tízórai a mind elfogyott. Köszönjük az adomány a Kiskunfélegyházi Malom Kft.-net (Félegyházi pékség)

2012. augusztus 7. 10:00

Augusztusi kézműves hét - 1

Első nap

Ifjúsági korosztály 8 éves kortól:
Ajtókopogtató készítése szalvéta technikával, sárkánykészítés

Gyermek korosztály 3-8 év:
Kerekítő foglalkozás: mondókák, versek, mesék bábukkal.
Tapicskoló foglalkozás: festés gyermekként két kézzel.

Reggel 8 óra 33-kor értünk oda a játszótérre, és már vártak bennünket érdeklődők.
9 órakor, az érdeklődők közül már jelentkeztek olyanok is, akik felajánlották segítségüket, csak azért, hogy hamarabb kezdődjék a foglalkozás.

2012. augusztus 6. 10:00

Nyári kézműves foglalkozás

Már sokan felismerik városunkban a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének zászlóját, melyet minden városi rendezvényen névjegyként használunk.

Ez alatt az egy hét alatt, a szülők és nagyszülők is töretlen jókedvvel és figyelemmel vettek részt a foglalkozásokon. Mivel nem gyermekmegőrzést vállaltunk, így a családok apraja-nagyja együtt tevékenykedhetett.

A játszószőnyegünk ismét nagyon jó szolgálatot tett: meteort varrtunk, másnap célba dobtunk és volt aki pici babát pelenkázott rajta.

2011. augusztus 1 (Egész nap) - 2011. augusztus 5 (Egész nap)