adomány

Karácsonyi gyűjtés

Karácsony előtt minden évben megnövekszik az adományt kérők száma és szerencsére az adakozási kedv is nagyobb ilyenkor, hiszen sokan érzik úgy, hogy az ünnepre mindenkinek „kijár” a terített asztal. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezte a már hagyománnyá vált éves élelmiszergyűjtését.

2012. november 23. 15:00 - 2012. november 24. 19:30

EU Élelmiszersegély Program

Az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. Az országos program keretében az EU-s forrásból előállított élelmiszereket az MVH a vele – nyertes pályázat alapján – szerződött segélyszervezetek, többek között a Katolikus Karitász közreműködésével juttatja el a magyarországi rászorulók részére.

2012. október 24. 14:30 - 18:30

élelmiszer-adomány gyűjtés

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett élelmiszer-adomány gyűjtésben veszünk részt november 23-24.-én a kecskeméti METRO áruházban. Az összegyűjtött adományok a karácsonyi ünnepségen kiosztásra kerülő csomagok tartalmát gazdagítják.

2012. november 23. 15:00 - 2012. november 24. 19:00

Karitasz adomány

Október közepén érkezik az MVH által szervezett élelmiszersegély a Katolikus Karitász segítségével.

Ebből az adományból csak a kecskeméti és a helvéciai rászoruló tagok részesülhetnek az év elején leadott lista alapján.

2012. október 24. 12:00 - 18:00

Winnetou zenés gyerek előadás

Az Invitel 200 kisgyermeket hívott meg a Katona József Színházba.

A Winnetou című zenés gyermek előadás létrejöttét az Invitel és a kecskeméti Katona József Színház között született támogatási megállapodás tette lehetővé.  A december 4-i előadáson az Invitel vendégül látta a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóit és a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének leginkább rászoruló tagjait is.

2011. december 4. 15:00 - 17:00

Iskolakezdés nagycsaládos módra

Kecskemét főterén a Romkertben gyűjtöttük az iskola- és óvodakezdéshez szükséges tárgyakat, táskákat, tolltartókat, órarendeket, óvodai zsákokat és ágyneműket.

Köszönjük minden Egyesületi tagnak és ismeretlen városlakónak, akik adományaikkal hozzájárultak a gyűjtéshez, melyeket a legjobb szívvel adtunk tovább azoknak, akik segítségért jelentkeztek.

A kedves és adományozó lelkű embereknek köszönhetően sok táska közül válogathattak a segítségért sorban állók. A táskákon kívül könyvek, órarendek, és rengeteg ruha is várta az új tulajdonosokat.

2011. augusztus 18 (Egész nap)