Winnetou zenés gyerek előadás

Az Invitel 200 kisgyermeket hívott meg a Katona József Színházba.

A Winnetou című zenés gyermek előadás létrejöttét az Invitel és a kecskeméti Katona József Színház között született támogatási megállapodás tette lehetővé.  A december 4-i előadáson az Invitel vendégül látta a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóit és a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének leginkább rászoruló tagjait is.

„Egy nagyvállalat számára fontos feladat, hogy részt tudjon venni a társadalmi szerepvállalásban. Az viszont már más kérdés, hogy ki milyen célokat preferál. Az Invitel régiós, helyi szolgáltatóként mindig olyan célok mellé köteleződik el, ami a helyiek számára fontos, és értéket képvisel. Kecskemét kiemelten fontos számunkra, amit a folyamatos műszaki fejlesztések mellett helyi támogatásban is meg akarunk mutatni, így kerestük fel a kecskeméti Katona József Színházat, ami a város, és a régió kulturális központja. Hosszabb távú támogatói együttműködésünk mellett most a Winnetou színdarabot szponzoráljuk, és természetes volt, hogy a Mikulás előtti előadásra rászoruló gyerekeket is meghívunk. Így volt vendégünk 200 nehéz körülmények között élő kisgyerek és család, a kecskeméti SOS gyermekfalu és a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének tagjai. – fogalmazott Sarkadi Katalin, az Invitel kommunikációs vezetője. „Aki ott volt vasárnap a színházban, bízom benne, hogy nagyon jól szórakozott. A Winnetou színpadra állítása kapcsán a színházzal közösen egy rajzpályázatot is kiírtunk, remélem, sokan kaptak inspirációt, ötleteket hozzá az előadás során” – tette hozzá.

A kecskeméti SOS gyermek falu 144 lakójából körülbelül száz gondozott és kísérője jött el megnézni Winnetou-t. „Nagyon örültünk az Invitel felajánlásának, mert rendkívül fontosnak érezzük, hogy a nálunk élő fiatalok minél korábban találkozhassanak ilyen igazán élvezetes, és a mai kor üzenetét is hordozó színművekkel. Egy-egy ilyen kulturális élmény meghatározó lehet a gyerekek egész életére” – mondta el a felajánlás kapcsán Kézi Zoltánné, a kecskeméti SOS Gyermekfalu vezetője.

Az Invitel vendége volt több 4, sőt 5 gyermekes család is az előadáson. Fekete László, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének elnöke az előadás után így fogalmazott – „Olyan családokban, ahol a mindennapi élelmezés, ruházkodás is sokszor gondot jelent, a kultúra vagy a szórakozás ilyen formája teljesen elérhetetlen dolog. Éppen ezért is örültünk nagyon, hogy most egy igazi élménnyel ajándékozhatjuk meg a gyerekeket. Példaértékű, hogy az Invitel ily módon is gondolt a kecskeméti nagycsaládosokra. Ezúton is nagyon szeretnénk megköszöni mindannyiunk nevében.”

„A színház mindenkié! Örülök, hogy az Invitel partneri segítségével olyan előadást tudtunk létrehozni, amelynek népszerűségét ennyi boldog, kíváncsi szemű gyerek élvezhette ezen a napon is. Külön öröm számomra, hogy olyan gyermek és ifjú nézőink voltak, akik most ismerkedtek először a színház varázsával. És mindez a decemberi ádventi időszakban, amikor a gyerekek szívében ott bujkál a várakozás” – fogalmazott Cseke Péter a kecskeméti Katona József Színház igazgatója az előadás kapcsán.

2011. december 4. 15:00 - 2011. december 5. 16:45