Mézeskalácsosztás adventkor

Saját kezűleg készített mézeskalácsok ajándékozása városunk főterén, a 4. adventi gyertyagyújtás idején
Egyesületünk új kezdeményezést indított útjára 2011 decemberében. Ajándékozzuk meg városunk lakóit, vendégeit mézeskaláccsal advent 4. szombatján, városunk gyertyagyújtásán!

Erre az alkalomra ügyes anyukák mézeskalács tésztát gyúrtak. December 10-én, karácsonyi ünnepségünkön, szorgos, ügyes kis kezek nyújtották, kiszúrták, díszítették a tésztát. A kisült kalácsok finom illata lengte be az egész termet. Olyan sok tészta készült, hogy aznap este mindet nem is győztük kisütni, ezért néhány család otthon fejezte be a kalácssütést. Végül több száz finomság készült. A kalácsokra egyesületünk emblémáját fűztük raffiával. Négy család vállalta a mézesek főtéri ajándékozását.

2011. december 17-én 16 óra 30 perckor mézeskalácsokkal telerakott kosarakkal útnak indultunk a Forrás szökőkúthoz, ahol lassacskán már gyülekeztek kicsik és nagyok, kecskemétiek és vidékiek a gyertyagyújtására. Gyermekeink nagy lelkesedéssel kínálgatták a kalácsokat, de elkelt a szülői segítség is. Nem feltétlenül a bátortalanság miatt, hanem azért, hogy tisztázzuk, nem adományért, nem pénzért adják gyermekeink a kalácsot. Meglepően tapasztaltuk, hogy az emberek többsége meglepődött, hogy csak úgy kedvességből, minden ellenszolgáltatás nélkül kap valamit. (Sajnos voltak olyanok is, akik teljesen elzárkóztak figyelmességünk elől). Amikor ezt tisztáztuk, akkor már szívesen elfogadták a kalácsokat. Jó volt látni, amikor boldog mosoly jelent meg arcukon. Volt, aki azonnal megette, volt, aki emlékbe, volt, aki karácsonyfájára szánta a mézeskalácsot. A körhintás hölgy ingyenes körhintázással viszonozta gyermekeink kedvességét.
A bizalmatlanság nekünk sem és gyermekeinknek sem szegte kedvét. Még, ha nem is volt könnyű, de mégis jó volt adni. Örömmel tértünk haza, mert talán egy pici boldogságot tudtunk csempészni az emberek szívébe ebben az elanyagiasodott, rohanó, elfásult világban.

2011. december 17. 16:30 - 18:00