Közös faültetés

A családok hete Záró rendezvénye sajnos technikai akadályba ütközött.
A tervezett helyszínt építési területté nyilvánították, így oda nem mehettünk.
Emiatt egy magánterületen került megrendezésre az esemény.
A hely korlátozottsága miatt az elnökség úgy döntött, hogy csak az aktív tagok és családtagjaik kapnak meghívást.
Ez a rendezvény úgy sikerült, ahogyan szerettük volna! Igazi csapatmunka volt. Azt szeretnénk, ha minden rendezvényen ennyire érezhetnénk, hogy egy igazi közösség egy nagycsalád vagyunk! Itt éreztük, hogy ezért érdemes azt a rengeteg önkéntes munkát végezni, amit mindannyian teszünk.
Volt, aki a helyszínt biztosította. Volt, aki beszerezte az alapanyagokat és megfőzte az ebédet. Volt, aki süteménnyel lepett meg bennünket. Volt, aki finom tájborral emelte a hangulatot. Voltak, akik mosogattak.
A gyerekek és felnőttek önfeledten együtt játszottak. Mások egymással beszélgettek az egyesület dolgairól, a város életében jelentős eseményekről.
A délután során fát is ültettünk.
Közösen ásták a gyerekek és felnőttek a gödröt, tették bele a fát és a trágyát, locsoltak és végül földdel betemették a gödröt.
Amikor mindez elkészül, örömtáncot is jártunk a fa körül, hogy ezzel is segítsük új helyre való beilleszkedését.
Amikor úgy éreztük a napnak vége, közösen összepakoltunk, majd szétszéledtünk. Néhányan hazaindultak, mások a közösségi kert felé vették az irányt. Mi is az a közösségi kert? A közösségi kert programban részt vesz 8 tagcsaládunk, akiknek nincs kertje, de szívesen bio kertészkednének. Az ő számukra egy helyi bio gazdálkodó felajánlott művelésre területet.

2011. április 2 (Egész nap)