Kincs Karácsony, nagy karácsony

2012. december 8-án, Advent második hétvégéjén tartotta a Kincs Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete Évzáró Karácsonyi Ünnepségét. A Szent család plébánia nagytermében megtartott rendhagyó ünnepséget még a Mikulás is meglátogatta hazafelé vezető útjának utolsó állomásaként, hogy a mostanra elég bátorságot összeszedett kicsit és kicsit nagyobbak énekkel, versekkel is kifejezzék örömüket a közelgő ünnep fényében.
A hetekig tartó szervezés, a sok önkéntes munka és felajánlás meghozta gyümölcsét, mert már a program előtt is sokan sürögtek-forogtak, próbálták minél szebbé, barátságosabbá varázsolni az egyébként is szép helyszínt.
Az érkező családok először kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol karácsonyhoz kapcsolódó munkákat készíthettek. Ezt követően a Tubarózsa citerazenekar szórakoztatta a folyamatosan érkező vendégeket. A folytatásban a kecskeméti Zrínyi Ilona általános iskola színjátszó csoportja következett, ahol a gyermekek különböző élethelyzeteket mutattak be.
Az egyesület felhívására sok jelentkező érkezett. Azt kértük a résztvevőktől, hogy aki szívesen előadna egy kis műsort, annak lehetőséget biztosítunk az ünnepség során a bemutatkozásra. Szép számmal érkeztek lelkes kis művészek. Versek, énekek, gitár és zongora „művek” is elhangoztak az előadók és a hallgatóság nagy örömére.
Ezután Vitéz László is meglátogatta a gyermekeket, aki szokásos humoros egyszerűségével ismét felülemelkedett a munkáját megnehezítő szellemek felett és azért olykor-olykor a felnőttek is elmosolyodtak, lehet már nosztalgiából, hiszen ez a kis történet már nekünk szülőknek is ismerős gyermekkorunkból.
A bábjáték után az egyesület elnöke, Fekete László megköszönte az egész évben kitartóan segítő tagcsaládok munkáját szerény ajándék átadásával, majd a várva várt Mikulás is betoppant a terembe.
Soha nem látott bátorsággal és lelkesedéssel fogadták az aprónépek a Mikulást, akinek több mint fél órán át mondták a mondókát és énekelték a Mikulással kapcsolatos dalokat.
Záró mozzanatként az egyesület tagjai, gyermekei adományokat és ajándékokat vehettek át mindenki nagy örömére.
A közel 80 családot megmozgató több mint 300 fős rendezvény méltó ráhangolódás volt a közelgő Karácsonyra, és aki részt vett, úgy gondolom megerősödött abban, hogy jó egy ilyen közösséghez tartozni és együtt ünnepelni ebben a formában is.

Szijártó Zsolt

Az ünnepségről készült videót ide kattintva nézhetitek meg.

2012. december 8. 14:00 - 19:00