Kézműves hét és Sportos nap

„Gyerekeknek, akik unatkoznak, nagymamáknak, akikre az unokákat bízták, és mindazoknak, akik szívesen játszanak, kézműveskednek” volt a mottója a 2015. augusztusában megrendezésre került rendezvényünknek a Széchenyi városban. Kecskeméten 1988 óta működik a nagycsaládosok érdekeiért, gyermekeiért, értékeiért tevékenykedő nagycsaládosok egyesülete, a KINCS. 2010 óta immár hagyománnyá vált Egyesületünkben a nyári időszakban egy héten át városunk egyik lakótelepi játszóterén nyílt kézműves, játékos délelőttök tartása. Nyílt foglalkozás volta abban állt, hogy nem csupán egyesületünk tagcsaládjainak gyerekei, hanem bárki eljöhetett az ingyenes programsorozatunkra, amire a mottónk is utalt.

A 2015-ös évben az újrahasznosítás jegyében állítottuk össze foglalkozásainkat, ahol készítettünk beletalálós játékot PET palackból, mágneses labirintust, gombos monogramos faliképet, gombos poháralátétet, pálcikás logikai játékot, madárbábot bőrdarabkából, minyon figurát, CD dekorációt akrilfestéssel, képet színes újságpapír felhasználásával, puzzle-s ceruzatartót, mini ejtőernyőst, rumbatököt, körmöcskézés-, napfonás technikájával ismerkedhettek a résztvevők. Az utolsó nap sportosabb formát öltött, ennek programjában szerepelt Formazona: bemelegítő tréning, NANBUDO: bemutató és tanítás, Kosárakadémia: Kosárlabda játék, Fociakadémia: Fociedzés közösen, Trambulinozás, Terápiás kutyabemutató, CLA autó bemutató, Egészségkuckó és mentőautó-bemutató. Mivel tagcsaládjainkban mindenféle korcsoportú gyerek megtalálható, azért programjainkat is úgy valósítottuk meg, hogy a kicsiknek is, meg a nagyoknak is érdekes legyen, de gondoskodtunk még baba játszóterületről, felügyeletről is.

Ezt a programsorozatot körültekintő felkészülés, szervezés előzte meg. Tagcsaládjaink önzetlen segítsége mellett lehetőséget biztosítottunk a közösségi szolgálati programban való részvételre, ahol a középiskolás diákok segíthettek a programok előkészületében, lebonyolításában. A programot jó hangulatban teltek, hasznosnak bizonyultak. Célunkat, miszerint hasznosan, építőleg ható tevékenykedéssel töltsék el a nyári szünidő ezen részét a vakációzó gyerekek, megvalósult.

MSE

2015. augusztus 10 (Egész nap) - 2015. augusztus 15 (Egész nap)