Kerékpártúra Kerekegyházára

A föld napja alkalmából eltekerünk Kerekegyházára a Kerekerdő Kalandparkhoz

A városközpontban lakók 8 óra 30 perckor indultak a 0 Km kőtől és a többiekkel 9 órakor találkoztak a csalánosi úton lévő körforgalomnál. Hetényegyházáig kerékpárúton mentünk. A település központjában tartottunk egy kis pihenőt és onnan a főúton haladva megállás nélkül mentünk Kerekegyházára. A város határában a Jakab család várt minket akik elkalauzoltak a kalandparkig.
Volt akik bementek a kalandparkba, de a csapat nagyobbik része kint maradt. Egy jó hangulatú beszélgetést folytattunk arról mit tehetnénk a földért és magunkért, hogy kevesebb energiahordozót kelljen használnunk és egészségesebb táplálékokhoz tudjunk hozzájutni.
Ezután mindenki kitöltött egy tesztet, és a legjobb válaszadók értékes ajándékot kaptak.
A gyerekekkel Iván Karcsi játszott különböző cserkész játékokat.
Délután a Jakab család látott minket vendégül otthonukban. Jókat beszélgettünk és ismerkedtünk egymással. Délután 4 óra felé indultunk haza. A kisebb gyerekek már fáradtak voltak, de sikerült erőt önteni beléjük és ha fáradtan is, de jókedvűen értünk vissza Kecskemétre.

A túra teljes hossza oda-vissza 42Km.

2012. április 28 (Egész nap)