Kecskeméti Nagy Sportágválasztó

Szép, napsütéses napon került megrendezésre a Benkó László Szabadidőközpontban a városi sport nap.

Különböző sportágak ismertették tevékenységeiket, az érdeklődők pedig közvetlenül beszélgethettek edzőkkel, sportolókkal. Ugyanakkor ki is próbálhattak többet a sportágak közül. Példák a teljesség igénye nélkül: a tatamin fehérbe öltözött sportolók bemutatója után esésfajtákat gyakorolhattak be, asztaliteniszezhettek, repülőmodellt röptethettek, síléccel a talpukon műlesikló pályán próbálhatták ki ügyességüket, hagyományőrző egyesület bemutatója kapcsán őseink íjásztechnikáit csodálhatták meg stb.

Ezen a napon a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete is részt vett, kézműves foglalkozást tartottunk kicsiknek, nagyoknak. A kisebbek rajzoltak, színeztek, próbálgattak segíteni az üstökös labdácskáik megalkotásában, majd nagy lelkesedéssel próbálgatták, hogyan repül és lebeg a labdácskájuk üstöke, a különböző színű szalagocska. Elvarázsolta őket egy ideig. A nagyobbak közül voltak, akik a csomózás technikáját próbálták ki, elkezdvén a karkötőt, ám többségük a sárkánykészítés rejtelmeibe nyertek betekintést… no meg tapasztalatot: maguk tervezték meg a sárkány díszítését, rajzolták, színezték a szebbnél szebb formákat, mintákat, majd aktívan részt vettek, avagy önállóan készítették az adott útmutató szerint a sárkányokat. A sárkánykészítés elején még némi szellő is fújdogált, olykor felkapva és odébb röpítve a sárkány alapanyagául szolgáló papírt, a díszítésnek szánt krepp papír csíkokat, ám kora délutánra már elült a szelecske, így apukák, anyukák, gyerekek igyekeztek csodákat művelni a sárkányokkal, hogy élvezhessék a sárkányröptetést.

Bár nagyon sok programlehetőség közül választhattak a látogatók, a mi standunkon nem volt „pihenés”, folyamatosan alkottak asztalainknál a gyerekek.
Úgy gondolom, megérte ott lennünk, kellemes, szép, hasznos napot tudhatunk magunk mögött. Újból sikerült érzékeltetnünk, hogy vagyunk, működünk a családok, nagycsaládok érdekében.

2011. szeptember 10. 00:00 - 2011. szeptember 11. 23:45