Karácsonyi Ünnepség

Nagy örömmel töltött el, hogy az IKSZ programon keresztül Erdős Zsuzsánna tanárnő segítségével engem ért az a megtiszteltetés, hogy megírhatom a cikket erről a remek eseményről.
2013.12.14.-én (szombaton) délután tartotta a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete évzáró Karácsonyi Ünnepségét a Szent család plébánia nagytermében. Azért, hogy idén is létre jött, ez a csodás rendezvény, köszönettel tartozunk a szervezőknek, a fellépőknek, a sok önkéntes segítőnek, a támogatóknak, a résztvevőknek, és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez az ünnepség sikeres legyen. Jó munkát végeztek, hiszen minden kicsi és nagy remekül mulatott. A szépen feldíszített nagyterembe belépő gyermekeket kézműves foglalkozás várta, ahol praktikus kis ajándékokat, karácsonyfadíszeket készíthettek otthonra. Akit esetleg ez nem kötött le, csináltathatott magának csillámtetoválást. Míg ez alatt édesanyjukat biztonságban tudhatták az Anyamegőrzőben, ahol az anyukákat jól megérdemelt relaxáló masszázzsal jutalmazták. Az apukák ez alatt ehettek, ihattak, pihengethettek. 15 órakor Fekete László, az egyesület elnöke és Fehérné Nagy Emese elmondták nyitóbeszédjüket, mely után megköszönték az egész évben segítők, támogatók munkáját egy jelképes kis ajándék átadásával, és oklevéllel jutalmazták a Zrínyi Ilona Általános Iskola legszorgalmasabb adománygyűjtőit. A megnyitó után a Kincs Egyesület színjátszó csoportja előadta a Kis herceg című művet, mely elkápráztatta a közönséget. Az előadás végezetével a Bimbó család játszotta el saját karácsonyi dalait. A dalok hallgatása közben mindenki szabadon fogyaszthatott a rengeteg összegyűlt kávéból, süteményből, üdítőből, és egyéb finomságokból. Ezt követően Vitéz László ebben az évben is meglátogatta a rendezvényt. Idén a Mikulás Meseországban című bábjátékot adta elő, melyen mindenki hanyatt dőlve nevetett. Remekül bevonta a Mikulást váró gyermekeket az előadásba. A bábelőadás után megjött a várva-várt Mikulás. Minden kicsi és nagy óriási bátorsággal állt sorba, hogy megmutassa tehetségét, amiért finom csokoládét kapott a Télapótól. Ezután a citerások szórakoztatták a közönséget. A műsor után elérkezett a gyerekek számára talán legjobban várt pillanat, az ajándékosztás. Minden lurkó örömmel bontogatta a rejtélyes csomagokat. A sok adományozónak köszönhetően annyi ajándék gyűlt össze, hogy mindenki két meglepetést választhatott, majd a rengeteg kimaradó könyvért és plüssállatkáért addig állhattak sorba, amíg mind el nem fogyott. Távozáskor minden család kapott egy csomagot, melyben tartós élelmiszer és édesség volt, ezzel is megkönnyítve számukra a karácsonyt. Úgy gondolom, minden résztvevő remekül érezte magát, hiszen ez az ünnepség, közös kis karácsonyozás ráébreszt mindenkit arra, hogy adni és segíteni jó, hiszen a sok gyermekmosoly, amit okozunk felbecsülhetetlen érték.

(Dakó Hajnalka KEMU Kandó Kálmán Szakközépiskola 10A osztályos tanuló)

2013. december 14. 14:00