Karácsonyi ünnepség

A program délután 2-re lett meghirdetve, a segítők, a vezetőség már 13h-ra a helyszínre érkezett. Sok tagcsalád már 13.30-kor megjelent, és gyakorlatilag elkezdődött a KINCS-es karácsony. Megjelenéskor a legtöbb tagcsalád egy tálca süteményt, vagy üdítőt, ásványvizet hozott. Tizenegy tagcsaládunk az otthon előre meggyúrt mézeskalács tésztát hozta magával a megbeszéltek szerint.

A program elejét, a gyülekező időszakban, kézműves tevékenységek jelentették. Karácsonyi díszek készültek, szebbnél szebb gömbök, díszdobozok, papírcsillagok. Nagy nyüzsgés, munkától kipirult arcocskák, serény kezecskék jellemezték a kézműves foglalkozásokat. Sok gyerek egymaga jött alkotni, voltak, akik az anyukák, apukák támogatásával tevékenykedtek, és figyelték nagyon a foglalkozást tartók segítségnyújtását, magyarázatát. Többen minden foglalkozáson alkottak.

Zenés program következett. Először az Arany János iskolából jött csoport adta elő karácsonyi köszöntőjét, majd egyik tagunk barátaival gitározott és késztette közös éneklésre a tagcsaládokat, majd a baptista egyház színjátszói bevezettek bennünket Jézus születésének történetébe bábelőadás keretében. Ezt követte a szokásos saját tagcsaládjaink gyermekeinek fellépéssorozata: hallhattunk hangszeres előadásokat, énekeket, verseket.
Az éves munka, segítség megköszönéseként, ünnepi keretek között köszöntük meg aktív tagjaink segítségét, tevékenységét, és jutalmaztuk meg őket. Fontosnak tartottuk ezt, nemcsak azért, mert önkéntesen rengeteg időt, energiát fektettek a jutalmazottak Egyesületünk életének aktívvá tételében, közös programok megszervezésében, lebonyolításában, de azért is, hogy megismerhessék jobban Egyesületünk tagjai, kiknek köszönhető az a gazdag program, amelyet a 2011-es év során kínáltunk, megvalósíthattunk.

Kiadós Lézer-show ejtette ámulatba a kicsiket, nagyokat egyaránt, egyik tagunk szórakoztatásaként. A színek, fények, hangok játéka lenyűgözött mindenkit.

Újabb kézműves blokk következett, párhuzamosan a mézeskalácsok kisütésével. Sok mágneses gipszfigura nyert színt, ezáltal kelt életre a kicsit kezei alatt. A mézeskalácstésztát ifi tagjaink, szülők nyújtották ki, majd a gyerekek szaggatták különböző formák segítségével. Miután kisült örömmel kóstolgatták, ízlelgették gyerekek, szülők.

Karácsonyi ünnepségen minden megjelent család kapott ajándékcsomagot, igazán örömmel vették át ezen az eseménydús közös együttlét után.
Óvodás korú és alsó osztályos gyerekek szüleikkel a Ciróka bábszínház József mondá Máriának című előadását nézhették meg.

2011. december 10. 14:00 - 2011. december 11. 18:45