Házasság világnapja 2012

A Házasság Világnapját február második vasárnapján ünnepeljük. Ez az ünnep Amerikából indult útjára 1981-ben házaspárok kezdeményezésére. Később II. János Pál pápa is áldását adta erre a napra. Célja az, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy léteznek még jó, boldog és tartós házasságok.

Jelszava – Szeressétek egymást! – nemcsak szólam, hanem naponkénti elhatározás és döntés házastársunk mellett.

Az est első részében köszöntöttük a házasságban élőket, kiemelve azokat a családokat, akik kerek évfordulót ünnepelnek.

Akik az egyesületünk tagjai közül kerek évfordulót ünnepelnek ebben az évben:
30 éve házasok, Fehér Dezső és Fehérné Horváth Margit
25 éve házasok, Fekete László és Feketéné Latki Edit
20 éve házasok, Fehér Lehel és Fehérné Nagy Emese
15 éve házasok, Józsa Zoltán és Józsáné Szabó Márta
10 éve házasok, Dóka Károly és Dókáné Grámán Éva
10 éve házasok, Bimbó Ferenc és Bimbóné Ádám Mónika
10 éve házasok, Botos István és Zsíros Katalin

Ezután a szeretet-nyelvekkel ismerkedtünk meg Gary Chapman Egymásra hangolva című könyve alapján.  Az ismertetést beszélgetés követte, ahol ki-ki elmondta, hogy ösztönösen vagy tudatosan használják-e a szeretet-nyelvekket. Egymásnak adtunk tanácsokat és egy nagyon jó hangulatú beszélgetés alakult ki.

A szülőkkel érkező gyerekek kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol szívecskét varrtak filc anyagból.

A lap alján letölthető egy rövid ismertető a szeretet-nyelvekről, és egy teszt amelynek segítségével megtudhatod, hogy mi az elsődleges szeretet-nyelved.

2012. február 13. 17:00 - 19:00