Házasság világnapja

Idén február 8-án, szombaton ünnepeltük a „Házasság Világnapját”. Célunk a házasság népszerűsítése mellett annak bemutatása volt, hogy igenis léteznek még jó, tartós és boldog házasságok, ugyanis az egészséges társadalom alapja és a nemzet megújulásának feltétele a jó házasságon nyugvó egészséges család.

Így hát terítékre vettük a Quimby család életét a Ramona és Beezus című családi vígjáték megtekintésével. Ramona az egyik legmulatságosabb kistestvérnek mondható, aki egy hatalmas képzelőerővel megáldott, csintalan négyéves kislány. Tele van energiával, elragadó és bölcs, és hihetetlen érzéke van a bajkeveréshez. Ezzel aztán az egész családjára a frászt hozza. A kislány első gimnazista nővére, Beezus mindent megtesz annak érdekében, hogy megértő legyen a kishúgával szemben, de néha nem tudja elviselni. Ezért gyakran bűntudat gyötri. A testvéreknek szeretniük kell egymást, de ez a haszontalan kis Ramona nem tűnik ám mindig nagyon szeretni valónak! Miután az apjuk elveszíti az állását, egy perc nyugta sem lesz a családnak…

A családok apraja és nagyja is érdeklődve fogadta a filmet, mely után kötetlen beszélgetésbe kezdtünk a filmbeli szituációkról: ki hogyan viselkedne, mit tenne az adott helyzetekben.

Dátum: 
2014. február 8. 15:00
Címkék: