Farsangi mulatság

Végre eljött a várva várt nap! Mi, gyerekek már nagyon készültünk, mert a farsang mindig jó mulatságnak ígérkezik.
Fél három. Ideje indulni! Az úton azon tűnődtem, vajon milyen jelmezesek lesznek? Nagyon sokféle maskara volt. Kicsik és nagyok öltöztek be oroszlánnak, cicának, pingvinnek, vámpírnak. Fel sem lehet sorolni, mi minden gyűlt a teremben össze.
A vetélkedőket is vártam, szeretek bennük részt venni. Jelentkeztem is szinte mindre. Látható volt, hogy más is így gondolkodhatott, mert már az első versenynél - szendvicskészítésnél – nagy sok volt a jelentkezés. Nagy volt a hajrá, és végül az én csapatom nyert! Hurrá! A nyeremény váratott magára, de nem aggódtam, hisz még várt rám ezer izgalom : Kézműveskedés, játék, móka. Evés-ivás.
Köszönet a felnőtteknek, akik sok-sok ötlettel kötötték le a kisebbek és nagyobbak figyelmét!
Mindenki jól érezte magát. Akik alig ismerték egymást azok is barátként nevettek és játszottak együtt.
A délután egyik fénypontja a népi táncos volt, aki nemcsak a lábunkat és torkunkat edzette, de megtanított bennünket sok farsangi hagyományra, mondókára. Igazi jó hangulatot varázsolt a terembe. Még a fiúk is kivették részüket a mulatozásból, igaz csak a hangjukkal! Meg a dobolásukkal. De, hát pont ez kell, ha azt akarjuk, fusson el a tél!
A másik, ami nekem nagyon élvezetes és emlékezetes volt, a kívánság-lufi. Mindenkinek felnőttnek és gyereknek lehetősége volt egy papírra írt kívánságot felkötni a lufira, ami héliummal volt töltve, s mikor minden kívánságot feltűztünk rá, az utcán közösen felengedtük üdvrivalgások közepette.
A versenyek díjazottai külön örülhettek, mert ők csoki tortával térhettek haza.
Nagyon remek mulatság volt! Remélem, minden kívánság valóra válik és jövőre is lesz tél, amit együtt fogunk elűzni.

Csabai Antónia

A mulattságról készült videót ide kattintva nézhetitek meg.

2013. február 9. 14:00 - 19:00