Családi Nap, Orczy-park

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 2012-ben ünnepli 25. születésnapját.

A jubileumi év nyitórendezvénye a Nemzetközi Családnaphoz (május 15.) kötődik, és 2012. május 12-én Budapesten a Józsefvárosban található Orczy-parkban került megrendezésre.

A Családi Nap 10.00 órakor kezdődött, fő helyszíne az Orczy-parkban található Nagyrét, itt volt felállítva a színpad, amelyen a NOE hét régiójából érkező művészek mutatták be műsoraikat. Egész nap sok színes program várt bennünket, sok-sok kézműves foglalkozás, sportvetélkedők, Bringóhintózás a KRESZ parkban. A színpadon egyesületünk gyermekeiből szerveződött színjátszó csoport Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék című meséjét adták elő. A régiós sátorban kézműves foglalkozást tartottunk a rendezvényen résztvevőknek.

A kerület sok kulturális értéket rejt, itt található a Magyar Természettudományi Múzeum, a Füvészkert, és a Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regényből jól ismert Grund is, melyek a rendezvény napján kedvezményes belépővel voltak látogathatók a NOE karszalagot viselő családok számára.

Színdarabban szerepeltek:

• Feketéné Latki Edit
  • Hojsza Krisztina
  • Zsíros Katalin
2012. május 12 (Egész nap)