Autómentes nap

Immár hagyománnyá vált Egyesületünkben, hogy részt veszünk a már évek óta megrendezésre kerülő Autómentes napon.

Amit mi vállalni tudtunk: a gyermekeknek különböző foglalkozásokat tartani.

• A legkisebbeknek egy várost mintázó szőnyeget vittünk, fa játékokkal és járművekkel, amire leülhetnek, és úgy játszhatnak kedvükre.
  • A nagyobbaknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy fényvisszaverő öntapadó fóliából különböző alakú matricákat készítsenek a kerékpárjaikra, vagy egy hétpettyes katicabogarat, kartonpapírból.
  • A barkácsolást kedvelőkkel öko-gokartot készítetünk fából. A helyszínen kettő darabot szereltünk össze az érdeklődők segítségével és egy már összeállítottat is vittünk, hogy lehessen látni, mit kell összeépíteni. Akik otthon meg szeretnék építeni ezt a gokartot, azoknak szabásmintát és tanácsokat adtunk az összeszereléshez.

Természetesen, a kerékpározáson is részt vettek tagjaink közül kicsik, nagyok, majd a végén örömmel emelték az égbe kerékpárjaikat.

Segítők:

• Bruder Brúnó