Kedvezmények

Ezen a lapon azokat a kedvezményeket találjátok amiket Kecskeméten tudtok igénybevenni.

Az ország más pontjain igénybevehető kedvezményekről a NOE honlapján tudtok tájékozódni.

Egyéb kedvezmények

Dr Hajkó Erik kardiológus

Szívesen segítenék a "szívbajosoknak" valamilyen formában, ha tudok.
Felajánlom, hogy a szokásos vizitdíj feléért megnézem azokat, akik a nagycsaládosokhoz valamilyen szinten tartoznak. (legyen az, nagymama, nagypapa...).
Nálam 6000,-Ft egy vizsgálat, azaz így 3000,-Ft lesz.
Leginkább magas vérnyomással, ritmuszavarral, pacemakerrel foglalkozom.

Rendelő: Kecskemét Szabadság tér 3.
Rendelés: Szerda, 16 -18 óra
Bejelentkezés: 505-268 telefonszámon.
 

Egyenlő Bánásmód Hatóság

TUDJA ÖN, HOGY HOVÁ FORDULHAT SEGÍTSÉGÉRT, HA
neme, politikai vagy más véleménye, faji hovatartozása, anyanyelve, bőrszíne, családi állapota, nemzetisége, nemzetiségi vagy etnikai kisebbséghez való tartozása, anyasága (terhessége), apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, fogyatékossága, egészségi állapota, életkora, vallási vagy világi meggyőződése, társadalmi származása, vagyoni helyzete, vagy egyéb tulajdonsága miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesül(t), mint amelyben más, Önnel összehasonlítható helyzetben levő személy vagy csoport?

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság eljárást folytat a sértett fél kérelmére az egyenlő bánásmód megsértésének gyanúja esetén a – törvényben fennálló feltételek teljesülése esetén annak megállapítása érdekében, hogy történt-e hátrányos megkülönböztetés. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2009. április 1-jén indította A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és a hatósági munka erősítése című kiemelt programját, hogy a hatósági feladatok ellátásán túl a projekt eszközeivel is beavatkozzon a diszkriminációs folyamatokba.

Azokat, akik úgy érzik, hogy hátrányos megkülönböztetésben részesülnek vagy részesültek. Az ügyfélfogadáson lehetőség van a panasz megbeszélésére, az eljárás megindításához szükséges törvényi feltételek meglétének vizsgálatára (pl. védett tulajdonság), majd ezt követően a panasz felvételére is. A diszkrimináció sajnálatos módon az élet több területén is jelen van és számos társadalmi csoportot érint. A hátrányos megkülönböztetés jellemzően a foglalkoztatásban, a szolgáltatások igénybevételénél, vagy a lakhatással kapcsolatban fordul elő és elsősorban a romákat, a fogyatékkal élőket illetve a nőket sújtja. Azok a személyek, akik ilyen helyzetbe kerülnek, nem mindig képesek érdekeiket érvényesíteni, ezért nekik kíván segíteni az Egyenlő Bánásmód Hatóság a TÁMOP 5.5.5 programjával, melynek keretében minden megyében, az egyenlő bánásmód referensek helyben nyújtanak tájékoztatást, segítséget.

Dr. Tóth Edina

Egyenlő Bánásmód Hatóság elérhetősége:
SINOSZ, 6000 Kecskemét, Táncsics M. u. 19.
mobil: 06-70-5179-251
tel: 76/417-865
e-mail: tothedina.mail@gmail.com
Ügyfélfogadás: szerda 09.00-13.00
 

Vodafone flotta

A NOE tagok számára elérhető „NOE Flotta” előfizetéseket biztosító együttműködési megállapodás 2012 év májusában lejárt. A Vodafone-nal folytatott tárgyalások eredményeként sikerült az eddig is igen kedvező feltételeket tovább javítani és mind az előfizetési, mind a percdíjak csökkentésében megállapodni úgy, hogy az előfizetések adatforgalmazási lehetőséget (népies nevén internet hozzáférés) is magukban foglalnak, miközben az eddigi kedvezmények megmaradtak: a flotta tagjai egymás között továbbra is korlátlanul beszélhetnek ingyen, és havi 40 sms-t is küldhetnek ingyen a Vodafone hálózatába. Az internet elérés mindkét tarifánál havi 200Mb adatforgalmat tartalmaz, de ezt túllépve sincs többletköltség, csak az adatsebesség kerül lassításra a hónap végéig. Az adatmennyiség lehetővé teszi levelek, közösségi oldalak üzeneteinek mobil telefonos megtekintését is, így várhatóan a fiatalok körében is népszerű lesz.

Továbbra is két csomag közül választhatunk. A III. csomag alacsonyabb havidíjat, de egy kicsit magasabb percdíjat tartalmaz, így inkább a flottán kívül kevesebbet beszélőknek lehet kedvező (például gyermekeink), míg a IV. tarifa percdíja alacsonyabb, de előfizetési díja kicsit magasabb. Az egy NOE tagság mellé vásárolható maximális előfizetések száma 10-re emelkedett! Az sms-ek bruttó 19,05 Ft-os díja nem változott.
Az III. tarifacsomag eddigi bruttó 1500 Ft-os, internet hozzáférést is tartalmazó díja bruttó 1441Ft-ra változott. (Ebből 953Ft lebeszélhető.) A percdíj az eddigi nettó 19 Ft-ról 17 Ft-ra csökkent, ami bruttó 21,59 Ft-ot jelent, továbbra is 10 másodperces számlázási egység mellett.
A IV. tarifacsomag eddigi bruttó 2125 Ft-os havidíja 2076 Ft-ra változott, amelyből 1588 Ft lebeszélhető! Természetesen ennél a csomagnál is érvényes a 40 ingyen Vodafone-os sms és a 200Mb internet hozzáférés. A számlázás másodperc alapú

A tájékoztatás sajnos nem itt ér véget, mert az új szerződés megkötése után bevezetésre került a mobil szolgáltatókat terhelő, úgynevezett „telefonadó”. Ezt az adót sajnos mindhárom szolgáltató részben vagy egészben áthárította az előfizetőkre. Ez az összeg természetesen elfogadhatatlan volt számunkra, ezért hosszas, igen kemény tárgyalásokat folytattunk. A Vodafone az adót kompenzálandó az egyéni ügyfelek esetében 2012 július 1-től általánosan bevezetett egy havi kiegészítő bruttó 889 Ft-os díjat. Végeredményként havi bruttó 490 Ft-os kiegészítő díjban sikerült megállapodnunk. Ez nem jó hír, de figyelembe véve az elérhető lehetőségeket, talán elfogadható.
A kedvezményes 490Ft-os díj érvényes a régi tarifák esetében is.

Utazási kedvezmény

Távolsági (helyközi) autóbuszjáratok

90%-os menetjegy díjkedvezményre jogosult a szülő(k) és a vele (velük) együtt utazó legalább 3 gyermeke(ük), ha a gyermek 18 éven aluli, vagy 26 éven aluli és érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal rendelkezik, vagy életkorától függetlenül akire munkaképtelenség folytán magasabb összegű családi pótlék jár és ezt a kifizetőhely igazolja.
 

Vasúti személyszállítási kedvezmény

90%-os utazási kedvezmény jár a legalább 3 saját gyermekkel utazóknak. Ez azt jelenti, hogy a 3 gyermek és a vele utazó egy vagy két szülő is 90%-os kedvezményben részesül. Természetesen, ha valamelyik gyermek nem érte még el a 6 éves kort, akkor neki díjtalan az utazás, de a gyermekek számába beleszámít.
 

Vásárlási kedvezmény

Bárdi Autó

Érvényes NOE igazolvánnyal rendelkezők 30% kedvezményt kapnak az ország valamennyi Bárdi Autó alkatrész üzletében személyes, készpénzes vásárlás esetén, a vevőkód bediktálása után (45873), érvényes NOE tagsági kártya bemutatása után. Csak személyes célra lehet vásárolni, továbbértékesítésre, üzletelésre a kedvezmény nem használható fel! A kapott számla a kedvezményt kapó partner, a NOE nevére szól.

A kedvezmény az akciós termékekre nem vonatkozik.

Cím: Kecskemét, Kurucz krt. 33

 

SZÉP KERÉKPÁR - Szaküzlet és szerviz

Szép Miklós tagunk kerékpár üzlete, ahol minden nagycsaládosnak 5% kedvezményt biztosít az új kerékpárok árából

Cím: Kecskemét, Jókai u. 36.

 

Univer Standard Áruház

Az áruházban nagykereskedelmi áron lehet élelmiszet vásárolni az Univer által kiadott kártya felmutatásával. Kártyát az Egyesülettől lehet igényelni.

Cím: Kecskemét, Kiskőrösi út 5-9.